Link toevoegen

Linken kunt u op verschillende manieren doen. U kunt linken naar interne pagina’s of naar andere websites. 
Indien u uw website voorziet van goede links naar waardevolle en relevante informatie, zult u hiervoor door de zoekmachines beloond worden met een betere ranking.


Linken


Als u een link wilt maken naar een interne of externe pagina, dan selecteert u allereerst het woord waarmee u wilt linken. Vervolgens klikt u op Insert/edit link.
Bij Link URL kunt u aangeven waarnaar u wilt linken. Vult u dan gewoon de URL van de betreffende pagina in.
Ook kunt u linken naar een pagina in uw website of een  bestand in uw Media Library, dat doet u door op Browse te klikken. Vervolgens werkt dit hetzelfde als het selecteren van een afbeelding. Op de volgende pagina leggen we u uit hoe u gemakkelijk een link naar een interne pagina aan kunt maken.
Geef vervolgens bij Target aan of u de link in dezelfde pagina wilt laten openen of in een nieuwe pagina.
Als laatste vult u bij Title duidelijk in waar de link naar verwijst. Deze informatie is wederom van belang voor uw indexatie door de zoekmachines.
Linken naar een interne pagina


Het linken naar een interne pagina is er gemakkelijk. U klikt wederom op Browse en u komt dan terecht in het scherm waar u uw media kunt beheren.
U ziet hier rechts bovenin, naast  Sluiten de knop met Pagina’s staan. Als u hier op klikt ziet u vervolgens een overzicht met daarin alle pagina’s binnen uw website.
Vervolgens kiest u de pagina waarnaar u wilt linken en klinkt u linksbovenin op gebruik pagina. Hierna volgende dezelfde stappen als in de voorgaande slide (denk dus aan Title en Target).